CIA InfoGATES 2010

CIA 2010 (Concursul de Informatică Aplicată)

Etapa judeţeană: 24 aprilie 2010 (Liceul „Ion Heliade Rădulescu” Târgovişte)

Etapa naţională: 21-23 mai 2010 (Oradea, jud. Bihor) (continuare…)

De aici puteţi descărca Regulamentul de desfăşurare a Concursului de Informatică Aplicată 2010 şi Precizările Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Înscrierile la faza județeană a concursului se face până la data de 10.04.2010, pe bază de tabel de înscriere ștampilat și semnat de conducătorul unității școlare.

La realizarea lucrărilor pentru proba proiect se va ţine cont de următoarele observaţii:
– pentru secţiunea TIC – lucrările se vor realiza pe baza cuvâtului cheie „MEDIU” ;
– la secţiunea C# – lucrările au ca tematică „O AFACERE DE SUCCES „.

40 de comentarii la „CIA InfoGATES 2010

 1. admin

  Pentru participarea la concursul CIA InfoGates 2010 trebuie să te înscrii la profesorul(ii) de informatică din liceul tău. Profesorii de info din liceu ne trimit nouă (organizatorii etapei județene) un tabel cu elevii înscriși din fiecare liceu.

 2. Bela Tamas

  In Regulamentul de desfăşurare se scrie ca:

  -probă practică: crearea unei aplicaţii C# pe o temă stabilită de către comisia naţională de concurs.
  -prezentarea proiectului elaborat pe baza unei teme anunţate cel târziu până la începutul lunii decembrie a fiecărui an şcolar, de către Comisia Naţională de TIC.

  Deci, proba practica are ca tematică “O AFACERE DE SUCCES “?
  Stie cineva care va fi tema pentru pentru al doilea proiect?
  Sau va fi la alegerea participantilor?

 3. admin

  Întradevăr din regulament lucrurile nu reies prea clar, însă din experienţa concursului de anul trecut lucrurile stau în felul următor:
  1. secţiunea TIC:
  a) proba scrisă (IX-XII)
  b) proba practică (IX-X) sau proba proiectului (XI-XII) ce are ca temă cuvântul MEDIU
  2. secţiunea C#:
  a) proba proiectului cu tema „O AFACERE DE SUCCES”
  b) proba practică la calculator
  Sper că am putut lămuri câteva probleme legate de desfăşurarea concursului şi aşteptăm în continuare observaţiile şi sugestiile voastre.

 4. Tomy

  @Bela Tamas io cred ca este un singur proiect … cel putin asa a fost anu trecut. Se intelege gresit.
  nu-i asa ?

 5. razvan

  deci nu mai e ca in alti ani cand la c#broba proiect consta din prezentarea unui proiect pe o temă aleasă de concurent???

 6. ionel

  Tema o afacere de succes este cam ambigua. La ce se refera…softul sa fie o afacere de succes sau sa fie pentru o afacere de succes. Va ro sa ma lamuriti..astept un raspuns cat mai rapid

 7. CATALIN

  as dori si eu daca cia 2010 are site si care este .As dori sa stiu unde va avea loc etapa judeteana pe bucuresti la ce liceu ?

 8. Bucur Laura

  Deci,anul acesta la CIA sectiunea TIC (XI-XII), tema proiectului este Mediu si nu o Afacere de succes?

 9. admin

  Dragilor, vă rog să citiţi cu atenţie regulamentul, aticolul şi comentariul meu postat anterior.

 10. Partenie Bogdan

  draga „admin”, te rog frumos sa ma lamuresti cu urmatoarele…

  –la sectiunea TIC, cum adica tema sa fie legata de „MEDIU”? se refera la mediu din punct de vedere al ecologiei sau al mediului cu sens de „ambianță”, „anturaj”, „societate” ??

  aici este explicatia din DEX a cuvantului „mediu”:
  <<>>

  –profilul clasei din care fac parte este: „Tehnician proiectant CAD” ; asta ar insemna sa proiectez un obiect in AutoCAD sau sa fac o aplicatie dinamica in PHP(detin cunostinte avansate in acest domeniu)? Bineinteles, pot imbina cunostintele detinute…

  ––astept cu nerabdare lamuriri ! Multumesc anticipat!

 11. Andra Todorescu

  Anul trecut la sectiunea C# proiectul putea fi facut si de o echipa de maxim 2. Anul acesta mai este valabila regula?

 12. admin

  @Partenie Bogdan
  la TIC cuvântul cheie pentru proiecte este MEDIU cu toate înțelesurile sale din DEX. Nu există o limitare pe domeniu de activitate.
  În ceea ce privește modul de realizare al proiectului el trebuie să fie un proiect multimedia, deci site web, ppt, flash pe baza cuvântului cheie MEDIU, dar legat de specializarea ta “Tehnician proiectant CAD”.
  @all
  Și noi la rândul nostru am cerut lămuriri suplimentare legate de neclaritățile din regulament, iar în momentul în care vom afla mai multe detalii le vom publica pe site. Succes la toată lumea!

 13. dorel budean

  salut.cei care vor sa participe trebuie sa fie inscrisi de profu,profa de tic..eu am participat 2 ani la rand…la inceput esti o proba teoretica de scris…apoi daca treceti mai departe urmeaza pe calculator,apoi ultima parte proiectul care anul acesta are tema mediu.azi am aflat ca concursul in cluj e pe 27 martie:|.i’m fuck’t..succes tuturor!

 14. dsamuel

  Foarte nasol e la CIA. Chestia naspa e ca nu se explica si nu se sugereaza calumea, nu-ti poti da seama ce e, iar daca faci cum crezi tu nu e bine..:-w. Asa s-a intamplat la Locala, ne zice sa editam o pagina HTML si nu se sugerea in ce: Notepad/Wordpad/Word iar unii si la fel si eu am editat ceva in Word. Ceea ce a dus la punctaj 0!!!!!!!!!!!X(

 15. Razvan

  Buna ziua. Am si eu o intrebare. La etapa judeteana punctajul de la proba teoretica afecteaza in vreun fel participarea la proba practica? Adica trebuie facut un anumit numar minim de puncte pentru a participa la proba practica?
  Astept un raspuns va rog.
  Va multumesc anticipat!

 16. Claudiu Căpraru

  @Razvan
  Nu afectează punctajul de la proba teoretică participarea la proba practică. De altfel punctajul final va fi suma punctajelor celor 2 probe. Cu cât mai mare punctajul cu atât mai bine.
  @all
  În ceea ce privește proiectele acestea ar fi de preferat (mai ales pentru faza națională) să fie situri web realizate într-un mod cât mai profesionist. Este totuși un concurs de informatică aplicată. Deci cele mai bune proiecte multimedia, atât din punct de vedere al informației cât și al tehnicilor de realizare, vor câștiga.

 17. Rosu alexandru

  Auziti am si eu o intrebare la sectiunea c# pot fi facute si pagini web cu Web ?
  Astept raspuns rapid.
  ms

 18. Claudiu Căpraru

  Dragilor, vă rog încă o dată să citiți regulamentul concursului cu mare atenție. Concursul are două secțiuni:
  1. Secțiunea TIC cu două probe:
  a) teoretică pentru clasele 9-12
  b) practică pentru clasele 9-10 și proiect pentru clasele 11-12 (Proiectul îl faceți de acasă cu ce aplicație doriți și poate fi ppt, site web etc., are ca temă cuvântul MEDIU – cu orice sens îi găsiți în dex)
  2. Secțiunea C# cu două probe:
  a)practică unde realizați o aplicație atunci pe loc în C# cu tema ”O afacere de succes” (în nici un caz site web sau altceva)
  b) proiect în C# creat de acasă cu orice temă

  Sper ca de data asta m-am făcut mai bine înțeles. Totuși, dacă tot mai sunt nelămuriri, vă rog să ne notificați cât mai clar și concret asupra problemei întâmpinate.

  Succes la lucrul pentru proiectele pe care le aveți de făcut până la concurs atât la secțiunea TIC cât și C#.

 19. Claudiu Căpraru

  Vă rog să aveți grijă la limbaj (a trebuit să banez un mesaj din cauza asta). Mi-aș dori ca pe acest site să comenteze cei care au ceva pertinent de spus și obligatoriu bun simț.
  Mulțumesc pentru înțelegere.

 20. Pingback: Concurs pentru cei mai isteţi tineri informaticieni | New Projects

 21. manu

  a citit cineva regulamentul din 2010? La C# scrie ca tema proiectului este data de Comisia Nationala de… nu este aleasa de elev…..mi se pare cam tampita faza….inteleg proba practica dar proba proiect pe tema prestabilita?… va rog sa imi spuna cineva clar ca una scrie in regulament si alta spuneti voi

 22. manu

  mda…am inteles cum sta treaba proba practica= individuala (un concurent) + tema alea sa comisie (Afacere de succes) – o tema foarte naspa la fel ca si regulamentul de anul acesta…

 23. manu

  @Claudiu Capraru eu cred ca individual inseamna numarul de persoane din echipa nu ca tema proiectului este aleasa de concurent. Daca nu e asa poate nu stiu eu sensul cuvantului INDIVIDual

 24. Claudiu Căpraru

  @manu
  În ceea ce priveşte tema pentru proba proiect la secţiunea C# „O afacere de succes” sunt de acord cu voi toţi că este o temă naşpa, dar este impusă la nivel naţional pentru toţi participanţii.
  Legat de a doua ta observaţie citez din ce am comentat mai sus „Începând cu acest an se lucrează individual la proiecte”. Nu aş vrea să fac alte comentarii răutăcioase dar nu cred că pot explica mai bine de atât faptul că fiecare concurent la această secţiune se prezintă cu un proiect făcut în totalitate de el, nu în colaborare cu alt coleg, dar pe o temă impusă tuturor concurenţilor, adică „O afacere de succes”.

 25. Claudiu Căpraru

  Dragi concurenţi la acest concurs
  Fiecare dintre voi a fost înscris la acest concurs de un profesor coordonator (cel mai probabil profu de la clasă) dintr-un motiv foarte simplu. Ca să vă lămurească asupra regulamentului de desfăşurare a acestui concurs şi să vă ofere ajutor în realizarea proiectelor şi pregătirea pentru probele practice şi/sau teoretice.

 26. Claudiu Căpraru

  La faza națională a Concursului de Informatică Aplicată, secțiunea TIC, merg primi 4 elevi cu punctajele cele mai mari, indiferent de clasă. Conform rezultatelor finale, aceștia sunt primii 4 de la clasa a IX-a.
  La secțiunea C# merge un singur elev.

 27. Claudiu Căpraru

  eu vorbesc concret de judeţul Dâmboviţa unde nu au fost probleme legate de egalitate la punctaje

 28. dan doca

  Interesant concursul din puct de vedere al probelor.
  Ne vedem la nationala ;).

 29. Claudiu Căpraru

  Pentru subiecte și bareme intră pe pagina Concursuri. Am centralizat pe această pagină toate subiectele pe care le-am găsit pe net legate de acest concurs. Succes concurenților!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.