Meet and Code 2022: Creativ 3D

Evenimentul nostru „Creativ 3D” a câștigat o finanțare prin programul Meet and Code (https://meet-and-code.org/) susținut la nivel european de compania de software SAP. În România, programul este coordonat pentru cel de-al 6-lea an consecutiv de #AsociațiaTechsoup și susține evenimente de tehnologie și programare aliniate cu misiunea inițiativei Comisiei Europene: Europe Code Week.

#meetandcode #codeEU #SAP4Good

https://meet-and-code.org/ro/ro/event-show/8175

Descrierea evenimentului

Evenimentul îți propune să-i ajute pe copii să facă primii pași în lumea modelării și imprimării obiectelor 3D. Împreună cu copiii vom crea modele 3D ale unor obiecte sau jucării preferate utilizând aplicația Tinkercad. Vom folosi forme de bază și instrumente de editare specifice obiectelor 3D. Astfel elevii își vor dezvolta creativitatea digitală.
Din Tinkercad vom exporta modelele create în format STL, le vom pregăti apoi pentru imprimare 3D cu aplicația Ultimate Cura și în final le vom imprima în format 3D.
Produsele realizare vor fi expuse online, prin intermediul aplicației Wakelet, pentru a fi admirate de colegi, părinți și oricine iubitor de artă digitală.
Prin acest eveniment dorim să-i ajutăm pe copii să-și dezvolte gândirea matematică și să-și folosească creativitatea, abilități atât de necesare în secolul 21.
Evenimentul este organizat de Asociația NewProjects în parteneriat cu Colegiul Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște pentru elevii din clasele gimnaziale și va fi facilitat de către profesori de informatică ai colegiului.
Conectarea participanților care nu pot participa fizic la eveniment se va face prin intermediul platformei Google Meet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.