Arhive lunare: august 2020

Meet and Code 2020: Primii pași în robotică, primii pași către viitor

Evenimentul nostru Primii pași în robotică, primii pași către viitor” a câștigat o finanțare prin inițiativa Meet and Code (https://meet-and-code.org/) susținută la nivel european de compania de software SAP. În România, inițiativa este coordonată pentru cel de-al 4-lea an consecutiv de #AsociațiaTechsoup și susține evenimente online de tehnologie și programare aliniate cu misiunea Europe Code Week. #meetandcode #codeEU #SAP4Good

https://meet-and-code.org/ro/ro/event-show/4401

Descrierea evenimentului

Evenimentul îți propune să-i ajute pe copii să facă primii pași în lumea roboticii și a programării acestora. Fiecare copil va primi acasă câte un kit de bază BBC MICRO:BIT. Vom crea împreună primele programe pentru MICRO:BIT utilizând platforma https://makecode.microbit.org/, vom învăța să le descărcăm și să le transferăm  către placa MICRO:BIT pentru a vedea concret efectele programelor create de noi. Astfel vom da programării un sens și ne vom dezvolta creativitatea digitală.

De asemenea vom conecta și programa kitul MICRO:BIT și la Scratch, platformă pe care elevii o cunosc și unde deja au conturi create.

Prin acest eveniment dorim să-i ajutăm pe copii să-și dezvolte gândirea algoritmică și să-și folosească creativitatea, abilități atât de necesare în secolul 21.

Evenimentul este organizat de Asociația NewProjects în parteneriat cu Colegiul Național Constantin Cantacuzino din Târgoviște, pentru elevii de clasa a VI-a și va fi facilitat de către profesori de informatică ai colegiului. Vom utiliza platforma GSuite a colegiului (elevii au deja cont creat), adică Google Meet pentru desfășurarea online a evenimentului și Google Classroom pentru a pune la dispoziție elevilor informațiile și materialele necesare desfășurării activității.

Copiii vor avea parte și de o demonstrație online de programarea a unui roboțel mai avansat,  Sphero BB-8.

Datele evenimentului

  • 14.10.2020, 16:00-17.00, grupa 1
  • 15.10.2020, 16:00-17.00, grupa 1
  • 21.10.2020, 16:00-17.00, grupa 2
  • 22.10.2020, 16:00-17.00, grupa 2