Meet and Code 2022: Micro:bit Inventors

Evenimentul nostru „Micro:bit Inventors” a câștigat o finanțare prin programul Meet and Code (https://meet-and-code.org/) susținut la nivel european de compania de software SAP. În România, programul este coordonat pentru cel de-al 6-lea an consecutiv de #AsociațiaTechsoup și susține evenimente de tehnologie și programare aliniate cu misiunea inițiativei Comisiei Europene: Europe Code Week.

#meetandcode #codeEU #SAP4Good

https://meet-and-code.org/ro/ro/event-show/8330

Descriere evenimentului

Evenimentul îți propune să-i ajute pe copii să facă primii pași în lumea roboticii și a programării acestora.
Kit-ul Kitronik Inventor este o modalitate excelentă de a începe programarea și interacțiunea hardware cu plăcuța Micro:bit. Acest kit al inventorului conține tot ce este nevoie pentru a finaliza 12 experimente, inclusiv utilizarea LED-urilor, motoarelor, LDR-urilor și condensatoarelor.
Copii vor primi câte un kit de bază Micro:bit și vom crea împreună primele programe pentru MICRO:BIT utilizând platforma makecode.microbit.org. Vom învăța să le descărcăm către placa Micro:bit pentru a vedea concret efectele programelor create de noi. Astfel vom da programării un sens și ne vom dezvolta creativitatea digitală.
Prin acest eveniment dorim să-i ajutăm pe copii să-și dezvolte gândirea algoritmică și să-și folosească creativitatea, abilități atât de necesare în secolul 21.
Evenimentul este organizat de Asociația NewProjects în parteneriat cu Colegiul Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște pentru elevii din clasele gimnaziale.
Conectarea participanților care nu pot participa fizic la eveniment se va face prin intermediul platformei Google Meet a colegiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.