Arhive categorii: Noutati

Meet and Code 2022: Micro:bit Inventors

Evenimentul nostru „Micro:bit Inventors” a câștigat o finanțare prin programul Meet and Code (https://meet-and-code.org/) susținut la nivel european de compania de software SAP. În România, programul este coordonat pentru cel de-al 6-lea an consecutiv de #AsociațiaTechsoup și susține evenimente de tehnologie și programare aliniate cu misiunea inițiativei Comisiei Europene: Europe Code Week.

#meetandcode #codeEU #SAP4Good

https://meet-and-code.org/ro/ro/event-show/8330

Continuă să citești

Meet and Code 2022: Creativ 3D

Evenimentul nostru „Creativ 3D” a câștigat o finanțare prin programul Meet and Code (https://meet-and-code.org/) susținut la nivel european de compania de software SAP. În România, programul este coordonat pentru cel de-al 6-lea an consecutiv de #AsociațiaTechsoup și susține evenimente de tehnologie și programare aliniate cu misiunea inițiativei Comisiei Europene: Europe Code Week.

#meetandcode #codeEU #SAP4Good

https://meet-and-code.org/ro/ro/event-show/8175
Continuă să citești
RoboCoding

Meet and Code 2021: RoboCoding, GREAT! Get REAdy for Tomorrow

Evenimentul nostru „RoboCoding, GREAT! Get REAdy for Tomorrow” a câștigat o finanțare prin programul Meet and Code (https://meet-and-code.org/) susținut la nivel european de compania de software SAP. În România, programul este coordonat pentru cel de-al 5-lea an consecutiv de #AsociațiaTechsoup și susține evenimente online de tehnologie și programare aliniate cu misiunea inițiativei Comisiei Europene: Europe Code Week. #meetandcode #codeEU #SAP4Good 

Evenimentul nostru: https://meet-and-code.org/ro/ro/event-show/6167

Continuă să citești

Meet and Code 2020: Primii pași în robotică, primii pași către viitor

Evenimentul nostru Primii pași în robotică, primii pași către viitor” a câștigat o finanțare prin inițiativa Meet and Code (https://meet-and-code.org/) susținută la nivel european de compania de software SAP. În România, inițiativa este coordonată pentru cel de-al 4-lea an consecutiv de #AsociațiaTechsoup și susține evenimente online de tehnologie și programare aliniate cu misiunea Europe Code Week. #meetandcode #codeEU #SAP4Good

https://meet-and-code.org/ro/ro/event-show/4401

Descrierea evenimentului

Evenimentul îți propune să-i ajute pe copii să facă primii pași în lumea roboticii și a programării acestora. Fiecare copil va primi acasă câte un kit de bază BBC MICRO:BIT. Vom crea împreună primele programe pentru MICRO:BIT utilizând platforma https://makecode.microbit.org/, vom învăța să le descărcăm și să le transferăm  către placa MICRO:BIT pentru a vedea concret efectele programelor create de noi. Astfel vom da programării un sens și ne vom dezvolta creativitatea digitală.

De asemenea vom conecta și programa kitul MICRO:BIT și la Scratch, platformă pe care elevii o cunosc și unde deja au conturi create.

Prin acest eveniment dorim să-i ajutăm pe copii să-și dezvolte gândirea algoritmică și să-și folosească creativitatea, abilități atât de necesare în secolul 21.

Evenimentul este organizat de Asociația NewProjects în parteneriat cu Colegiul Național Constantin Cantacuzino din Târgoviște, pentru elevii de clasa a VI-a și va fi facilitat de către profesori de informatică ai colegiului. Vom utiliza platforma GSuite a colegiului (elevii au deja cont creat), adică Google Meet pentru desfășurarea online a evenimentului și Google Classroom pentru a pune la dispoziție elevilor informațiile și materialele necesare desfășurării activității.

Copiii vor avea parte și de o demonstrație online de programarea a unui roboțel mai avansat,  Sphero BB-8.

Datele evenimentului

  • 14.10.2020, 16:00-17.00, grupa 1
  • 15.10.2020, 16:00-17.00, grupa 1
  • 21.10.2020, 16:00-17.00, grupa 2
  • 22.10.2020, 16:00-17.00, grupa 2

Simpozionul Judeţean „Natura şi Omul” ediţia a XX-a 2011

Vă invităm să participaţi la cea de-a XX-a ediţie a prestigiosului Simpozion Judeţean „Natura şi Omul”, desfăşurat în data de 20 mai 2011 la Liceul „I. H. Rădulescu” Târgovişte. Simpozionul este dedicat elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice din învăţământul românesc, fiind desfăşurat sub egida Anului Internaţional al Pădurilor.

Puteţi descărca regulamentul simpozionului, cât şi fişa de înscriere.