SMART Kids, SMART Homes

Meet and Code 2023 – SMART Kids, SMART Homes

Evenimentul nostru „SMART Kids, SMART Homes” a câștigat o finanțare prin programul Meet and Code (https://meet-and-code.org/), susținut la nivel european de Amazon și SAP. În România, programul este coordonat pentru cel de-al 7-lea an consecutiv de #AsociațiaTechsoup și susține evenimente de tehnologie și programare aliniate cu misiunea inițiativei Comisiei Europene: Europe Code Week.

#meetandcode #codeEU  #amazonfutureengineer #SAP4Good

Link eveniment: https://meet-and-code.org/ro/ro/event-show/10065

Descriere evenimentului

Evenimentul reprezintă o experiență educativă captivantă destinată elevilor de gimnaziu cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani, care sunt interesați de tehnologie, electronică și proiectele DIY (Do It Yourself).
Scopul acestui eveniment este să le ofere copiilor o introducere în tehnologia Arduino și să-i familiarizeze cu conceptul de casă inteligentă, învățându-i cum să construiască un mic sistem inteligent folosind Arduino Uno și diferiți senzori.

Obiectivele evenimentului sunt:
1. Înțelegerea conceptului de casă inteligentă și a tehnologiei IoT.
2. Familiarizarea cu placa Arduino Uno și funcționalitățile sale.
3. Dobândirea cunoștințelor de bază despre senzori și modul în care aceștia pot fi utilizați într-o casă inteligentă.
4. Învățarea modului de proiectare și programare a unui mic sistem inteligent utilizând Arduino și senzorii.

Conținutul evenimentului va aborda următoarele subiecte:
1. Li se va prezenta copiilor conceptul de casă inteligentă și vor înțelege cum tehnologia IoT (Internet of Things) permite obiectelor din jurul lor să comunice și să interacționeze între ele.
2. Copiii vor învăța despre placa Arduino Uno, funcționalitățile sale și cum să o folosească pentru a construi proiecte interactive.
3. Se vor prezenta diferiți senzori, cum ar fi senzorii de umiditate, senzorii de temperatură, senzorii de mișcare și alții, și cum aceștia pot fi utilizați pentru a monitoriza mediul înconjurător.
4. Participanții vor învăța cum să integreze senzorii cu placa Arduino pentru a construi un mic sistem inteligent care să răspundă la diferite stimuli.
5. Copiii vor învăța cum să programeze placa Arduino pentru a colecta date de la senzori și pentru a controla dispozitivele inteligente din casă.

Copiii vor avea ocazia să lucreze în echipe și să experimenteze direct cu placa Arduino și senzorii, construind prototipuri de sisteme smart

Acest eveniment este special pentru participanți deoarece le oferă oportunitatea de a explora tehnologia Arduino și de a se implica într-un proiect practic de construire a unei case inteligente. Prin intermediul acestui eveniment, copiii vor fi încurajați să gândească creativ și să învețe prin experimentare, dezvoltându-și abilitățile de rezolvare a problemelor și de programare.

Evenimentul este organizat de Asociația NewProjects în parteneriat cu Colegiul Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște pentru elevii din clasele gimnaziale și va fi facilitat de către profesori de informatică ai colegiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.