RoboCoding

Meet and Code 2021: RoboCoding, GREAT! Get REAdy for Tomorrow

Evenimentul nostru „RoboCoding, GREAT! Get REAdy for Tomorrow” a câștigat o finanțare prin programul Meet and Code (https://meet-and-code.org/) susținut la nivel european de compania de software SAP. În România, programul este coordonat pentru cel de-al 5-lea an consecutiv de #AsociațiaTechsoup și susține evenimente online de tehnologie și programare aliniate cu misiunea inițiativei Comisiei Europene: Europe Code Week. #meetandcode #codeEU #SAP4Good 

Evenimentul nostru: https://meet-and-code.org/ro/ro/event-show/6167

Descrierea evenimentului

Evenimentul îți propune să-i ajute pe copii să facă primii pași în lumea roboticii și a programării acestora.
Copii vor primi câte un kit de bază BBC MICRO:BIT și vom crea împreună primele programe pentru MICRO:BIT utilizând platforma https://makecode.microbit.org/. Vom învăța să le descărcăm către placa MICRO:BIT pentru a vedea concret efectele programelor create de noi. Astfel vom da programării un sens și ne vom dezvolta creativitatea digitală.
Conceput special pentru copii și începători, Micro:Bit este un computer de buzunar care prezintă modul în care software-ul și hardware-ul funcționează împreună. Îl putem personaliza și controla pentru a aduce la viața idei, jocuri și aplicații.
Prin acest eveniment dorim să-i ajutăm pe copii să-și dezvolte gândirea algoritmică și să-și folosească creativitatea, abilități atât de necesare în secolul 21.
Evenimentul este organizat de Asociația NewProjects în parteneriat cu Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște, pentru elevii din clasele a V-a și a VI-a și va fi facilitat de către profesori de informatică ai colegiului.
Vom utiliza Meet pentru desfășurarea online a evenimentului și Classroom pentru resurse educaționale.

Format eveniment

Eveniment online

Datele evenimentului

11.10.2021    13:00 – 14:30
12.10.2021    13:00 – 14:30

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.